Ordet giclée [chi´klé] kommer från franskan och betyder spruta.

För att dessa nya "original" ska kunna kallas Fine Art Print krävs att de är utförda på syrafritt akvarellpapper eller canvas och att det används pigmenterade färger. Utskriften är gjord på certifierat papper och bläck för att kunna garantera utskriftens hållbarhet på minst 100 år, oftast mer.

Jag har valt några av mina favoriter med mycket färg som är typiskt för mitt oljemåleri. Jag tycker om att måla stort och färgstarkt och ibland kan de uppfattas som för stora och svåra att hänga. Därför gör jag dessa i mindre format och i en begränsad upplaga om totalt 5 st i varje motiv.

Med varje gicléetryck följer ett äkthetscertifikat som visar att de är tryckta på Gothia Art och att det ej finns flera utskrifter än vad som angivits. På certifikatet står det vilket nr som tavlan har.

Varje utstrift har en vitpräglingsstämpel som är personlig för varje konstnär som är medlem hos Gothia Art.


                

           

 Mina glaskatter inspirerade mig att göra akvareller som blev gicléetryck.

            

 Och i det här fallet kom akvarellen (som också blev ett gicleetryck) före glasfåglarna.